Hosszú Katinka az Instagrammon üzent a hetedik helyét követően

Hosszú Katinka a nõi 200 méteres vegyesúszás döntõjében a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 28-án. A címvédõ és világcsúcstartó úszónõ a hetedik helyen végzett. MTI/Kovács Tamás
not image

Nagy Noel

2021. július 28. - 13:02

Komoly kritikákat kapott Hosszú Katinka, aki a riói csodateljesítményeket követően nem tudott olimpiai érmet szerezni eddig.

Hosszú neve mellett eddig egy ötödik és egy hetedik hely szerepel az Olimpián, amely sokak elvárásától elmaradt. Emiatt sokan kritizálták is az olimpiai bajnok úszónőt, aki most a közösségi oldalán reagált az eredményekre:

„Én csak annyit írnék, hogy köszönöm mindenkinek a támogatást és ez most hozzátartozik a pályafutásomhoz, amit ugyanolyan méltósággal viselem, mint az elért csillogóbb sikereimet”

„Köszönet mindenkinek! Köszönöm Magyarország és mindenki más aki ott van és volt mellettem. Hajrá magyarok” – zárta Katinka

A magyar közönség ugyanakkor nem maradt sikerek nélkül, ugyanis Milák Kristóf olimpiai bajnok lett 200 méteres pillangóúszásban, ráadásul Michael Phelps olimpiai rekordot jelentő idejét is megdöntötte.