Hosszú Katinkáról: „A világ egyik legjobb úszója. Akármi történik, nem fogok rá rosszat mondani.”

Fotó: Hosszú Katinka (j) és a japán Teramura Miho a női 200 méteres vegyesúszás előfutama előtt a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 26-án. A szám magyar világcsúcstartója a második legjobb idővel, 2:09.70 perccel jutott tovább. MTI/Kovács Tamás
not image

Hujber Dávid

2021. július 28. - 10:50

A magyar szövetségi kapitány is elmondta a véleményét Hosszú Katinka tokiói teljesítményéről, ami egyre több kritikát kap.

Hosszú Katinka egyelőre nem tudott olimpia érmet szerezni Tokióban, és nem elégedett a teljesítményével, ugyanakkor távolról sem érdemli meg azt, ami jelenleg vele szemben zajlik a médiában és a közösségi médiában.

Többen is olyan kritikus hangokat ütöttek meg a rekorderrel szemben, amik átléptek egy határt. Még mindig van lehetősége feljebb kapcsolni, de bármi is történjék, Sós Csaba szövetségi kapitány hangsúlyozta, ő biztosan nem fog rosszat mondani az úszójára.

Az MTI által kiadott összefoglalóban arról olvasni, hogy a kapitány szerint nincs szó mentális problémákról: Sós Csaba szövetségi kapitány szerint nem mentális problémák voltak Hosszúval, hanem szakmailag ment félre valami – írja az MTI.

„Ha valaki azt mondja, 4:32 perccel meg lehet nyerni a 400 méter vegyest és akkor az nem Hosszú Katinka lesz, azt kiröhögöm” – fogalmazott egyértelműen a szakvezető. A szakember arról is beszélt, hogy méltatlannak tartja a kritikákat a 200 méteres pillangótól való visszalépésével kapcsolatban: „A világ egyik legjobb úszója. Akármi történik, nem fogok rá rosszat mondani.”

Kifakadt Hosszú Katinka az elődöntő után, apja elmagyarázta, hogy miért

„Kilenc számban teljesítette az A szintet, ebből ötöt magától visszamondott. Tudtam, hogy a 200 méteres vegyes és pillangó közül az egyiket nem fogja úszni. Ezért vállalom a felelősséget, de egy háromszoros olimpiai bajnoknak megadom a lehetőséget, hogy felmérje a mezőnyt, és annak fényében döntsön. Ezt megérdemli.”

Hosszú utolsó tokiói versenyszámában, 200 méter háton – amelyben Rióban csak hat század különbséggel lett második – csütörtökön közép-európai idő szerint 13.09-kor kezdi meg szereplését az előfutamban, majd az elődöntőre pénteken, a fináléra pedig szombaton kerül sor.

Forrás: Liner/MTI