Hosszú Katinka négy óra edzés után is szép

not image

Hujber Dávid

2021.március.3 - 22:18

Büszkeségünk aludt másfél órát, amire szüksége is volt, hiszen előtte összesen négy órát edzett, ami nem kis mennyiség.

A legtöbb ember, ha edzésmunkát végez, akkor általában maximum másfél órát edz, és különböző intenzitással. Az élsportolók nyilván totálisan másképpen működnek, a szervezetük is máshogy reagál.

Enyhe túlzással egy ilyen amatőr szintű edzés még csak fel sem pörgeti őket. Totálisan más hőfokon képesek égni, ráadásul folyamatos komoly terhelés alatt állnak. Elképesztő az, amit letesznek az asztalra.

Emiatt sem fair, amikor valakit mindennek elhordanak egy rosszabbul sikerült verseny után. Szinte képtelenség mindig ugyanazon a szinten teljesíteni, pontosan a nagy és állandó terhelés miatt, ami sok energiát vesz ki, mentálisan is.

Exatlon: nem kímélik a nézők Dórit, keményen osztják

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnokként és huszonhatszoros világbajnokként vérbeli gépezetként működik. Most például egy aranyos szelfivel kedveskedett a népes rajongótáborának, akik már lassan 400 000-en követik az Instagramon.

„Egy reggeli 4 órás edzés és egy másfél órás délutáni szundi után minden a legnagyobb rendben imádom, hogy úszó lehetek.” – osztotta meg az érzéseit Katinka, aki előbb fontos események állnak a következő időszakban.