Dollár
388,76 Ft
Euró
409,67 Ft
Font
477,85 Ft
Bitcoin
16,996 $

Hosszú évekre börtönbe kerülhet a betegeket verő és meglopó mentős

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Bense Róbert

2022. szeptember 29. - 07:08

A rendőrség elfogta a férfit, az Országos Mentőszolgálat pedig leszögezte: „nincs helye a mentők közt”. Ha beigazolódnak a gyanúk, akár 7,5 évre is börtönbe kerülhet.

Mint ahogy az Országos Mentőszolgálat is megírta, bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás egy dolgozójuk ellen. A budapesti férfi munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntették.

Soron kívül Orbán: akik háborúpártiak, azok mindig újabb szankciókat követelnek

Ha a gyanú beigazolódik, a férfi a tettével a cselekmény sértettje mellett 8500 becsületes mentődolgozónak is súlyos erkölcsi kárt okozott, többé nem lehet tagja a mentők közösségének” – írták közösségi felületükön.

A mentősről kiderült, hogy munka közben bántalmazhatta és meglophatta a betegeket. A férfi viselkedése egy ideje már gyanús volt, emiatt feljelentését követően nyomozni kezdtek ellene.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Tényeknek elmondta, hogy kifosztás és bántalmazás miatt indult eljárás a férfi ellen, aki közfeladatot ellátó személyként, munkája közben követte el a bűncselekményeket.

Borbély Zoltán ügyvéd szerint súlyosító körülmény lehet, hogy a mentők hírnevét károsította, enyhítő, amennyiben megtéríti az okozott kárt és bevallja a bűncselekmények elkövetését.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.