Dollár
393,46 Ft
Euró
413,20 Ft
Font
479,48 Ft
Bitcoin
17,031 $

Hosszú, éles tőrrel rontott neki a rendőröknek egy agresszív férfi

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. november 12. - 11:10

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt ítélhetik el azt a férfit, aki az intézkedő rendőröket jogszerű eljárásukban erőszakkal akadályozta.

2021. november 7-én, este, egy Pest megyei családi házhoz riasztották a rendőröket egy 39 éves férfi által korábban tanúsított agresszív magatartás miatt. A kiérkező négy rendőr intézkedett az elkövetővel, aki azonban a rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem igazolta magát, sőt fenyegetőleg közelebb lépve, emelt hangon távozásra szólította fel őket – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül Újraindult a Dunai Finomító, de idő kell az ellátási problémák megoldására

Ezt követően a férfi magához vett egy kardszerű, 30 centiméter pengehosszúságú kihegyezett fém pengéjű, emberi élet kioltására alkalmas tárgyat, és azzal vágó mozdulatot téve elindult a rendőrök felé. A férfi a karddal követte a házból hátráló rendőröket, miközben azzal fenyegetőleg megrongálta a kertben lévő egyes berendezési tárgyakat.

A rendőrök többször felszólították a férfit, tegye le a kardot és figyelmeztették arra, hogy amennyiben a jogellenes magatartásával nem hagy fel, fegyverhasználatra kerül sor, amire ő válaszolta, hogy „lőjetek le!”.

Az egyik rendőr ekkor figyelmeztető lövést adott le a szolgálati lőfegyverével, de a férfi erre sem reagált, és továbbra is közeledett a rendőrökhöz, miközben a kezében lévő karddal többször szúró és vágó mozdulatokat tett, majd azzal a kerítésre ütött, amelytől az eszköz pengéje a markolatából kitört. Ezt kihasználva a rendőrök letörték a még mindig agresszív férfi ellenállását, megbilincselték, majd előállították az illetékes rendőrkapitányságra.

A nyomozó ügyészség az őrizetben lévő elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki, és mai a Gödöllői Járásbíróság elé állítja.

A férfi által elkövetett bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.