Dollár
386,93 Ft
Euró
394,77 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
23,954 $

Sajtóhír: hosszabbított a Manchester City az angol labdarúgás egyik legnagyobb tehetségével

MTI/EPA/PETER POWELL

Bense Róbert

2022. augusztus 3. - 22:41

Hamarosan jöhet a hivatalos bejelentés is.

Phil Foden 2028-ig hosszabbítja meg szerződését a Manchester Cityvel, a hírek szerint a 22 éves játékos fizetése jelentősen megemelkedik a következő szezontól, a klub hivatalos bejelentésére ugyanakkor még várni kell.

Soron kívül Orosz védelmi miniszter: az szíriai terroristák hamis videókat forgatnak civilekre mért orosz csapásokról

Az persze kérdéses, hogy Foden bérét is megosztják-e majd a nagyérdeművel, a Marca azonban megszellőztette, hogy nem kevesebb, mint heti 225 ezer fontot kap majd a Manchester City-től.

Ez közel 200 ezer fonttal több, mint a 2018-as szerződésében meghatározott, akkor heti 30 ezer fontot ajánlottak neki, amit Foden el is fogadott. Az azóta már az angol válogatottban is bizonyító középpályás fejlődése pedig töretlen.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a sorozatban másodjára elnyert „Premier League – szezon fiatal játékosa” díj, mely az egész éves teljesítményének szólt. Foden a bajnokságban kilencszer volt eredményes, emellett öt gólpasszt adott, a BL-ben három góllal és két assziszttal segítette csapatát.

Foden nyolcéves kora óta tartozik a Manchester City kötelékébe, a klubvezetés és Pep Guardiola edző bizalma is töretlen a fiatal játékos iránt, aki így a következő hat szezon során is meghatározó tagja lehet a keretnek.