Dollár
395,80 Ft
Euró
412,53 Ft
Font
480,85 Ft
Bitcoin
17,092 $

Hőség és zivatarveszély miatt is figyelmeztetést adott ki az OMSZ

Fotó: Unsplash/Joy Stamp
not image

Kornis Vivien

2021. augusztus 13. - 21:42

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 29 és 35 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-jelentése szerint pénteken estére a gomolyfelhők feloszlanak, de az éjszaka második felében az északi megyékben néhol megnövekedhet a felhőzet.

Soron kívül Már érkeznek is a falusi kisboltok számára a bérköltség-támogatások

A hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat néhány megye kivételével az ország egész területére figyelmeztetést adott ki szombatra. Emellett több megyében zivatarveszélyre is figyelmeztetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 20 fok között alakul, de a hidegre érzékeny területeken ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 29 és 35 fok között várható.

Az OMSZ arra figyelmeztet, hogy szombaton az északkeleti országrész kivételével már nagy területen 25 és 27 Celsius-fok között alakulhat a napi középhőmérséklet. Így a hőség miatt Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A meteorológiai szolgálat hangsúlyozta, hogy szombaton napközben mindenekelőtt az Észak-Dunántúlon, de az Északi-középhegység térségében is kialakulhatnak helyenként zivatarok, melyeket viharos széllökések, esetleg aprószemű jég és intenzív csapadék kísérhet.

Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Az országos tisztifőorvos és az Országos Meteorológiai Szolgálat hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak. A tartós hőség miatt Müller Cecília szombattól hétfő éjfélig rendelte el másodfokú intézkedését, a hőségriasztást.

Forrás: MTI/Liner.hu