Hősként ünnepeltek egy kutyát, aki megmentette egy japán férfi életét

Fotó: Unsplash
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Koume azonnal ugatni kezdett, amikor az ötvenes éveiben járó férfi összeesett egy lovasparkban, valamint szívroham tüneteit mutatta, így időben segítséget kapott.

A CNN beszámolója szerint a múlt hónapban egy különleges ünnepségen vehetett részt, valamint elismerő oklevélben részesülhetett az a kutya, aki megmentette egy férfi életét Japánban, Chiba városában.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

Koume azonnal ugatni kezdett, amikor az ötvenes éveiben járó férfi összeesett egy lovasparkban, valamint szívroham tüneteit mutatta, így az 5 éves keverék időben felhívta a környéken tartózkodók figyelmét a bajra, akik értesítették a mentőket.

Yuna Maruo lovasoktató elmondta, hogy Koume általában csendes, és csak ritka esetekben ugat, így mindenki tudta, hogy valami baj történhetett, amikor meghallották a hangját. Hozzátette, a férfit azóta kiengedték a kórházból és újra járhat lovagolni.

Majd azt is elárulta, hogy nem ez volt az eb első mentőakciója, ugyanis korábban akkor is figyelmeztetett, amikor egy ló el akart szökni, továbbá akkor is, amikor egy idősebb lónak gondjai akadtak a lábra állással.

A mentora pedig Ume, egy idősebb kutyus volt, aki példát mutatott neki abban, hogyan tud segítséget hívni, ha baj történik. Sajnos Ume korábban már elhunyt, de Maruo biztosra vette, hogy nagyon büszke a tanítványára.