Horvátországba és Szlovéniába már megérkezett a jó idő

Flickr/ **Mary**
not image

Borbély Fanni

2021.február.26 - 11:10

A brutális hideg után végre megérkezett az enyhülés, úgy tűnik, megérkezett a februári tavasz, ugyanis két szomszédunknál már mondhatni nyári időjárás vette kezdetét.

Az Időkép szerint a szlovén-olasz határnál már 25 fokot mértek Nova Goricában, azonban a tőle keleti irányban fekvő Dolenje térségében már a 25,3 fokot is elérte a hőmérséklet, mely rekordnak számít Szlovéniában a korábbi évek azonos időszakához képest.

Bár ez már közel nyáriasnak mondható, némi szórás tapasztalható az időjárásban, ugyanis Triesztben például csak 12 fokot mértek, míg Rijekában és Senjben szintén 25 fok volt, a rekordot pedig Knin településen mérték, ahol 26,4 fokot mértek a helyiek.

A Telex azt írja, a nem olyan távoli Németországban is hasonlóan kellemes az időjárás, az MTI szerint ugyanis Észak-Németországban hétfőn egy másik melegrekordot jegyeztek, miután egy hamburgi mérőállomáson 21,1 fok volt, a schleswig-holsteini Quickbornban pedig 18,9 fokot mértek.

A hazai előrejelzések szerint szombatig biztosan változatlanul enyhe lesz az időjárás, s ezután is csak éjszaka várható komolyabb lehűlés, napközben azonban jellemzően 7-13 fok között fog mozogni a hőmérséklet.