Dollár
392,08 Ft
Euró
405,80 Ft
Font
469,75 Ft
Bitcoin
16,986 $

Zoran Milanovic nem hagyja jóvá, hogy ukrán katonákat képezzenek ki Horvátországban

Knin, 2020. augusztus 5. Zoran Milanovic horvát elnök a Vihar fedõnevû, 1995-ben végrehajtott horvát offenzíva 25. évfordulójának alkalmából rendezett ünnepségen a horvátországi Kninben 2020. augusztus 5-én. A hadmûveletben a horvát hadsereg visszafoglalta a horvátországi szerb szakadároktól a knini Szerb Krajina nagy részét és a székhelyét, Knint, ezzel pedig lehetõvé vált a horvát honvédõ háború lezárása. MTI/EPA/Miroslav Lelas

Takács Petra

2022. október 18. - 19:05

Nem akarja, hogy országa a kelleténél jobban belekeveredjen a háborúba.

Milanovic arra az újságírói kérdésre válaszolt: mit szól ahhoz, hogy az Európai Unió katonai kiképzőmissziót hozott létre Ukrajna további támogatása és az ukrán fegyveres erők képességének javítása céljából, a misszió pedig az uniós tagállamok területén fog működni.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

“Nem támogatom az ötletet, mert nem akarom, hogy Horvátország a kelleténél jobban belekeveredjen ebbe a háborúba. Korrektek vagyunk, szolidárisak és ennyi. Ennél tovább nem” – fogalmazott az államfő.

Rámutatott: nincs beleszólása abba, hogy Zágráb milyen eszközöket adományoz Ukrajnának, ezt a kormány határozza meg. Mindazonáltal hozzáfűzte: eszközök átadását is csak abban az esetben támogatja, ha cserében pótolják ezeket

Mint mondta, nem támogatja a horvát hadsereg “meggyengítését”. “Horvátország védelme áll az első helyen, utána sokáig semmi, majd a NATO és a többiek következnek” – húzta alá.

MTI

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.