Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

Feltámadt a horvát válogatott Katarban, kiejtették Kanadát

Fotó: EPA/Neil Hall
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A horvátok javítottak, és egyben fordítottak is Kanada ellen, akik ezzel biztos kiesővé váltak Katarban a világbajnokságon.

A belgiumi zakó után rendezték meg a csoport másik mérkőzését vasárnap este, amit Horvátország és Kanada játszott egymással. Mindkét oldalon volt mit bizonyítani, hiszen a horvátok nagyon gyengén kezdtek, addig a kanadaiak sorra alakították ki a helyzeteket Belgium ellen, mégis kikaptak.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Emiatt még váratott magára történetük első világbajnoki gólja, de nem sokáig, mert már a második percben kiosztottak egy pofont Horvátországnak Davies révén. Buchanan adta a gólpasszt, amivel máris vezetéshez jutottak, így a horvátok terve hamar csődöt mondott.

Pontosan arra törekedtek volna, mint a kanadai csapat, és az egyenlítésre egészen a 36. percig kellett várni, amikor Kramaric beköszönt. Sőt, még az első játékrész lefújása előtt megfordították a meccset, így részben nyugodtan várhatták a folytatást.

Ezt követően ismét egy nagyobb csend következett, legközelebb csak a 70. percben láthattunk újra gólt, amikor Perisic a második gólpasszát is kiosztotta, Kramaric pedig duplázott. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a meccs, hiába volt még hátra több mint 20 perc a hosszabbítással, Kanada nem tudott reagálni, még egy negyediket is kaptak, annyira kiengedtek. Orsic rendkívül önzetlen volt, Majer pedig kegyetlenül bevágta, egészen közelről.

Kanada ezzel biztos kiesőé vált, nincs pontja a harmadik kör előtt, míg Horvátország 4 pontos, akárcsak Marokkó, de még Belgium is továbbjuthat a 3 pontjával. Emiatt is lesz nagyon izgalmas, hogy mire megy Marokkó Kanada ellen december első napján, illetve Horvátország a belgák ellen, akik ugyanabban az időpontban, délután 4 órakor feszülnek egymásnak.