Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

Az ideológiai különbségek ellenére a horvát államfő is kiáll Magyarország mellett

Fotó: Zoran Milanovic új horvát államfõ beszél a beiktatási ünnepségén a zágrábi elnöki hivatalban 2020. február 18-án. Milanovic, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (SDP) jelöltje január elején nyerte meg az elnökválasztás második fordulóját Kolinda Grabar-Kitaroviccsal szemben a szavazatok 52,7 százalékával. MTI/EPA/Antonio Bat
not image

Takács Petra

2022. szeptember 22. - 22:03

Milanovic kijelentette: küzdeni fog azért, hogy “ideológiai okokból” ne vehessenek el pénzt Magyarországtól.

Zoran Milanovic horvát államfő szerdán bírálta az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy függesszék fel a Magyarországnak szánt uniós források egy részének a kifizetését.

Soron kívül Hosszabb iskolai téli szünet és kormányzati-igazgatási szünet is lesz 

A horvát közszolgálati televízió (HRT) tudósítása szerint Milanovic kijelentette: küzdeni fog azért, hogy “ideológiai okokból” ne vehessenek el pénzt Magyarországtól. Az uniós végrehajtó testületet “brüsszeli okoskodóknak” nevezte.

“Ez katasztrófa, én fogok elsőként harcolni azért, hogy Magyarországgal ezt ne lehessen megtenni” – fogalmazott. 

Mint mondta, soha nem szabad belefáradni az objektív kritikába, ha Orbán Viktor miniszterelnök “bizonyos esetekben valamit rosszul csinál”. “De elvenni tőle kétharmad pénzt? Mi a következő lépés, odalökni Oroszországnak?” – tette fel a kérdést. 

Milanovic egy üzleti konferencián vett részt Zágrábban, és az követően nyilatkozott a sajtó képviselőinek aktuális ügyekről, így az INA horvát olajipari vállalatról is, amelynek a Mol Nyrt. a többségi tulajdonosa.

“Ezek kényes viszonyok, de ezt tudtuk az elejétől fogva, ezért törekednünk kell arra, hogy jó vállalatot hozzunk létre, és az ne mérgezze a kapcsolatot a szomszédos országgal”- mondta.

A volt szociáldemokrata politikus hangsúlyozta, hogy jó viszonyt ápol magyar politikusokkal, annak ellenére is, hogy ideológiailag különböznek.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.