Lángokban a puszta Hortobágyon, nagy erőkkel oltják a tűzet

Fotó: Tűzoltók dolgoznak a Hortobágyon, Nagyiván közelében keletkezett tűz oltásán 2017. augusztus 4-én. A település közelében több száz hektáron ég a Hortobágyi Nemzeti Park. Az augusztus 3-án délelőtt keletkezett tűz oltásán egész éjjel dolgoztak a tűzoltók, augusztus 4-én kora reggel két honvédségi helikopter is érkezett a helyszínre, hogy bekapcsolódjon az oltásba. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
not image

Takács Petra

2022. május 23. - 20:11

Tűzesetről számoltak be a Hortobágyról, ahol nagy erőkkel oltják a lángokat a tűzoltók.

Kigyulladt a puszta aljnövényzete Hortobágyon, a Faluvéghalma major közelében hétfő délután, a jelentős kiterjedésű tüzet jelenleg is nagy erőkkel oltják a tűzoltók – tájékoztatta a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Papp-Kunkli Nóra elmondta: délután öt hektár területen gyulladt ki az aljnövényzet, jelenleg már 180 hektáron ég a puszta, a tüzet a késő délutáni órákra körülhatárolták a tűzoltók, így várhatóan nem terjed tovább a tűz.

A térségbe Hajdúnánásról, Balmazújvárosból, Tiszaújvárosból, Tiszafüredről, Karcagról és Mezőkövesdről érkeztek tűzoltók és vízszállítók. Az oltást nehezíti, hogy természetvédelmi területen terjed a tűz, ami korlátozza a beavatkozási lehetőségeket – magyarázta a szóvivő.

(MTI)