Újabb részletekre derült fény a horrorvágóhídról, ahonnan kukacos ételeket szállítottak iskolákba

Nébih
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 24. - 13:27

A Nébih tegnapi közleményéből tudhattuk meg, bezártak egy létavértesi vágóhidat, aol rothadó húsból készült termékeket szállítottak környékbeli iskolákba és óvodákba.

Egy közbeszerzési eljárást követően derült ki, hogy valami nincs rendben a vágóhídon. Az elmúlt időszakban ugyanis többször rossz minőségű, akár már kukacos termékeket vittek a velük szerződésben álló iskolákba, óvodákba és közintézményekbe – számolt be az esetről az ATV Híradó.

Ezt követően indult meg az eljárás, amely során kiderült, hogy a legalapvetőbb higiéniai előírásokat és szabályokat sem tartották be a vágóhídon.

Létavértes polgármestere a televíziócsatorna megkeresésére elmondta, ők közvetlenül nem álltak kapcsolatban a céggel, így nem is tudott arról, hogy mi zajlik az üzemben. Menyhárt Károly hozzátette, csak annyiról volt tudomása, hogy néhány hónappal korábban a vágóhíd egy másik szárnya hasonló okok miatt zárva tartott.

Az üzem vezetőjét nem sikerült elérni, ellenben a helyieket igen, akik elmondták, szerencsére egy gyerek sem lett rosszul a kiszállított ételektől, pedig a romlott hús komoly betegségeket is okozhatott volna.

A Nébih tájékoztatása szerint az üzemet betárták, az ott talált 15 tonna élelmiszer forgalomba hozatalát pedig korlátozták, míg a cég ellen az élelmiszer-biztonsági szabályok súlyos megsértése miatt eljárást indítottak.