Fontos részletek derültek ki a Horizon Forbidden Westről

Guerrilla Games
not image

Kulcsár Péter

2021. június 11. - 01:37

Habár korábban arról pletykáltak, hogy a Guerrilla Games következő PS-exkluzív alkotásának cross-gen rendszere miatt PS4-en limitálva lesz a grafika, a fejlesztők szerint problémamentesen fog futni a játék az összes konzolon.

A Horizon Forbidden West minden idők talán egyik legjobban várt PS4-es és PS5-ös játéka, aminek előzetese parádésra sikeredett, a gameplay alapján pedig joggal várják a rajongók a megjelenését, hiszen megannyi újdonsággal pakolták tele a széria második epizódját.

Mivel a globális chiphiány miatt, illetve a játékgépek iránti óriási kereslet következtében csak a kiváltságosabbaknak adatott meg kezdőáron hozzájutni a next-gen konzolokhoz, ezért a Sony elhatározta, egy ideig még marad a cross-platform megoldás, vagyis a nagyobb exkluzív címek nemcsak PS5-re, hanem PS4-re is érkezni fognak.

Egyetlen kivétel a Ratchet & Clank legújabb epizódja, ami a héten vált elérhetővé, bár a platformer esetében fontos megjegyezni, hogy a dimenziókon közti ugrálást a PS5-ben található SSD-technológiára építették, amit PS4-en lehetetlen megvalósítani.

A Horizon Forbidden West kapcsán a játék fejlesztői megerősítették, hogy nem kívánnak különösebb kompromisszumokat kötni a grafika és a játékmenet között, mind a PS4-es, mind a PS5-ös élményt egyaránt finomhangolják majd, így nem kell attól tartani, hogy csak az újabb konzolon lehet élvezni a game-et.

A játék főtervezője, Mathijs de Jonge legutóbbi interjújában elmondta, azért csúsztak főként a munkákkal, mert állandóan újabbnál újabb ötleteket pakoltak a játékba, amik módosításokat igényeltek, és nem arról volt szó, hogy a PS4-es adaptáció fejlesztése vette el az idejüket – számolt be róla a Game Rant magazin.

Mindez biztató hírként értékelhető, ugyanis korábban már több ízben is megtapasztalhattuk, milyen az, amikor egy stúdió kizárólag a legújabb platformokra összpontosít, elég csak a Cyberpunk 2077-re gondolnunk, ami megjelenéskor gyakorlatilag játszhatatlan volt előző generációs konzolokon.