Horgászni indulókat kapott el a dagály, négy gyermek életét vesztette

Fotó: Unsplash/Jakob Owens
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szombat reggel bukkantak rá a gyermekek holttestére Quebecben.

A CNN jelentése szerint négy gyermek holttestét találták meg szombat reggel egy québeci strandon, miután egy horgászni induló csoportot elkapott a dagály.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

A québeci tartományi rendőrség szóvivője a CNN-nek nyilatkozva megosztotta, szombaton hajnali 2 órakor futott be egy bejelentés a katasztrófavédelemhez, s Portneuf-sur-Merbe, az északi parton fekvő folyóparti településre hívták őket egy vészhelyzet miatt.

A szóvivő elárulta, összesen 11 ember tűnt el, miután gyalog horgászni indultak, majd a dagály elkapta őket. A 11 emberből hatot sikerült kimenteni, öten pedig az éjszaka folyamán nyomtalanul eltűntek.

Hajnalban, 6 óra környékén összesen négy, 10 évnél idősebb gyermeket találtak, s bár akkor csak annyit közöltek, hogy a gyermekek nem reagáltak, s kórházba szállították őket, később megerősítették, a gyermekek életüket vesztették.

A québeci tartományi rendőrség közlése szerint egy 30 év körüli férfit még mindig keresnek, őt jelenleg búvárokkal, csónakokkal és helikopterekkel keresik. A rendőrség vizsgálja a halálos kimenetelű eset körülményeit.