Ha Hongkongba készülsz, akkor most nagyon figyelj

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. január 28. - 16:20

Hongkong a koronavírusos megbetegedések újabb hullámával küzd, azonban a beérkezett panaszok miatt 21-ről 14 napra csökkentették a tengerentúlról érkezők számára a kötelező karantén idejét.

A dél-kínai város az üzleti és pénzügyi élet egyik legfontosabb központjaként ismert, azonban a külföldi utazásokra vonatkozó szigorú korlátozások miatt több panaszt is kaptak, különösen a nagyszámú külföldi közösség részéről.

A hatóságok nemrégiben 164 új megbetegedést jelentettek be, amelyek többsége behurcolt vagy ehhez köthető esetekhez kapcsolódik, ennek ellenére mégis azt a döntést hozták, hogy lecsökkentik a beutazók kötelező karantén időtartamát – jelentette a BNA.

Ennek megfelelően a karanténszállodák elhagyása után az utazóknak még további hét napig otthon kell maradniuk önellenőrzés céljából, illetve az éttermeknek is be kell zárniuk 18 órakor, számos közterületre való belépéshez oltási igazolást kérnek, továbbá néhány lakóház ezután is zárlat alatt marad.

Az Egyesült Államok kész reagálni, ha Oroszország tovább támadja Ukrajnát

A személyes jelentétet igénylő iskolai órák február 21-ig szünetelnek, és február 18-ig meghosszabbítják a repülési tilalmat az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Kanadából, Franciaországból, Indiából, Pakisztánból, a Fülöp-szigetekről és Nagy-Britanniából, tehát azon helyekről, ahol továbbra is magas a megbetegedések száma.