Egyre többen szeretnének továbbra is home office-ban dolgozni

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. október 16. - 23:20

A munkavállalók továbbra is szeretnének hibrid munkarendben dolgozni, amire állásinterjúk során rendszeresen rákérdeznek.

Az InfoRádiónak adott interjújában Müller Diána, a Telenor szervezetfejlesztési vezetője elmondta, egy friss kutatásból kiderült, hogy az emberek átlagosan heti két-három napot töltenének otthon és az irodában.

A kutatás alapján a megkérdezettek harmada mind a mai napig részint otthonról dolgozik, ennek megfelelően a legtöbb cég is azt mondja, hogy a hibrid munkavégzés hosszú távon is velünk marad. Mindenki megerősíti, hogy a hibrid munkavégzés nagyobb teret ad a munka és a magánélet jobb összehangolására azzal, hogy az utazásra kevesebb idő megy el, és így a szabadidő is jobban tervezhető – tette hozzá a szakember.

A hibrid munkakörnek hátránya is van, hiszen a kevesebb személyes találkozás miatt csökkenhet a csapatok közti harmónia és kohézió. A megkérdezettek 41 százaléka szerint a hibrid munkavégzés azonban még hatékonyabb is lehet annál, ha kizárólag az irodából folyna a munka. Vannak ugyanis olyan feladatok, amiket elmélyültebben képesek otthonról elvégezni a munkavállalók.

Mi is azt látjuk a Telenornál, hogy a kollégáink munkavégzésének egyáltalán nem csökkent a hatékonysága” – magyarázta Müller Diána, aki egyúttal kiemelte, a járványhelyzet teljesen átrajzolta a munkavállalói preferenciákat, a távoli munkavégzés lehetősége szinte már egy alapelvárássá nőtte ki magát azokon a helyeken, ahol a home office megoldható.