Clouds
21 Budapest
Dollár
344,90 Ft
Euró
371,19 Ft
Font
432,10 Ft
Bitcoin
27,070 $

Hollywoodi írósztrájk: mi lesz a Sárkányok háza 2. évadával?

TÉMÁK:
#sztrájk
Fotó: Emma D'Arcy angol színésznő, Milly Alcock ausztrál színésznő és Miguel Sapochnik angol rendező a sajtószobában tartott fotózáson, miután átvették a legjobb televíziós drámasorozat kitüntetését a Golden Globe-díjak átadási ünnepségén a Beverly Hills-i Beverly Hilton Szállodában 2023. január 10-én. Az elismerésben a Sárkányok háza (House of the Dragon) című filmért részesültek. MTI/EPA/Caroline Brehman
Kult
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy meg nem nevezett forrás szerint a produkció nem került veszélybe emiatt, mert a forgatókönyvek már elkészültek, de kérdéses, akkor sem lesz-e gond, ha átírásra lesz szükség.

A Gamespot szerint korábban felmerült, hogy a hollywoodi forgatókönyvírók tömeges sztrájkja több, az Egyesült Királyságban forgatott projektet is érinteni fog, ám mostanra bebizonyosodott, hogy a Sárkányok háza rajongóinak nincs mitől tartaniuk.

Soron kívül Rendőrök mentették ki az Európa-liga döntőjének játékvezetőjét a Ferihegyen

Egy meg nem nevezett forrás szerint a produkció nem került veszélybe a folyamatban lévő írósztrájk miatt, ugyanis a sorozat második évadának forgatókönyvei már korábban elkészültek, vagyis a továbbiakban nem lesz szükség írói munkára, zavartalanul haladhat a forgatás.

Az nem derült ki, vajon azt is meg tudják-e majd oldani, ha esetleg némi átírásra lesz szükség, de a forrás azt is elmondta, hogy néhány brit forgatókönyvíró szinte megállás nélkül dolgozott azért, hogy az éjféli határidő előtt elkészüljenek a munkával.

Állítása szerint nekik ugyanolyan fontos, hogy a sorozat forgatásán ne legyen probléma, de szem előtt kellett tartaniuk azt is, hogy az Amerikai Forgatókönyvírók Céhe (WGA) május 3-tól sztrájkot hirdetett, így most együtt tüntetnek amerikai kollégáikkal – írta a Variety.

A George R. R. Martin író Tűz és vér című könyve alapján készült sorozat második évadának forgatása április 11-én kezdődött a Warner Bros. leavesdeni stúdiójában, amit Ryan Condal showrunner is megerősített, mondván, alig várja, hogy további izgalmas részleteket oszthasson meg a rajongókkal.