Holland kutatók szerint az emberiség 3%-a rendelkezhet koronavírus-antitestekkel

not image

Kulcsár Péter

2020. április 16. - 14:15

Miközben a világ orvosai és ápolói azon vannak, hogy életeket mentsenek, addig a tudósok szintén éjt nappallá téve dolgoznak a vakcina előállításán. A legutóbbi információk szerint azonban sok emberben alapból megtalálhatóak az antitestek.

A holland hatóságok bejelentették, hogy becsléseik alapján a lakosság 3%-a már elkaphatta a COVID-19 fertőzést és sikeresen legyőzte azt bármiféle tünet nélkül. Ebből arra következtettek a Holland Egészségügyi Intézet (RIVM) kutatói, hogy bizonyos emberekben már kialakultak a vírus elleni nélkülözhetetlen antitestek.

“A tanulmányunk kimutatta, hogy a holland lakosság 3%-a esetében koronavírussal szembeni antitestek képződhettek a szervezetükben. Ha kiszámoljuk, akkor ez több százezer embert jelent egy 17 millió lakosú országban.”

mondta a kutatás vezetője, Jaap van Dissel professzor.

Hollandiában jelenleg 28 158 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, azonban csak a súlyos tüneteket produkáló betegeket és az egészségügyi dolgozókat tesztelik, így a reális szám jóval magasabb lehet.

A Sanquin nevű, véradással foglalkozó szervezet március 19-én felajánlotta, hogy heti 10 ezer koronavírus-teszttel segítene a hatóságoknak, ezt azonban az RIVM elutasította.

Az amerikai nemzetbiztonsági szervezetek közben érdekes vizsgálatba kezdtek:

https://liner.hu/az-egyesult-allamok-szerint-a-koronavirus-egy-kinai-laborban-is-keletkezhetett/