Hogyan ne érezd magad feszengve nőként egy edzőteremben

not image

A T-800-as

2020. január 11. - 16:12

Sok nő feszélyezve érezi magát egy konditeremben, és emiatt választ más sportolási lehetőséget vagy külön órákat, noha más esetben igenis érdeklődnének a kollektív környezetben lévő dolgok iránt.

Manapság egy nagyon modern világot élünk, így léteznek olyan konditermek is, amiket külön nők számára hoztak létre. Ez is egyfajta piaci rés, mivel nagyon sok nő feszélyezve érzi magát a férfiak miatt, ami fakadhat belső frusztrációból, de akár önképzavarból is.

Több oka is van ennek, így nem lehet egyszerűen csak azt mondani, hogy ezek a nők akkor keressenek más elfoglaltságot. Ez igenis egy fontos kérdés, mivel ha valami érdekel bennünket, és az jótékony hatással lehet az életünkre, akkor azért igenis tennünk kell!

Két nagy részre bonthatjuk ezt a kérdést: az egyik oldalon vannak azok a nők, akik akkor is nagyon feszélyezve érzik magukat, ha egy teljesen normális teremben vannak, többségében normális emberrel. A második oldalon pedig ott vannak azok a nők, akik már túlléptek az első szinten, vagy alapjában véve nem érzik magukat feszültnek, de ahová járnak, egyesek már a szemeikkel is „zaklatják” őket.

Az utóbbi egy nehezebb helyzetnek tűnik, bár valójában nem az. Ilyenkor sokszor a legegyszerűbb döntés, ha megnézünk más termeket is, és megtaláljuk magunknak azt a helyet, ahol nem találkozunk hasonló figurákkal, vagy csak nagyon kevéssel. Ez nem megfutamodás, egyszerűen csak megspóroljuk magunknak a kellemetlen perceket, mert sokan még a csúnya szóból sem értenek, aminek akár komolyabb következményei is lehetnek.

Mivel lassan minden sarkon üzemel egy ilyen fitneszterem, a helyzet közel sem lehetetlen. Ha pedig van egy bizonyos társaság, akikkel jól érezzük magunkat, kérjük a segítségüket vagy a termet, hogy tegyenek az ügy érdekében, és beszéljenek a kellemetlenséget okozókkal. Néha azonban sokkal helyesebb döntés okosabbnak lennünk, és egy másik helyet keresnünk.

Az igazán kemény kihívással azok a nők állnak szemben, akik már attól nagyon frusztráltnak érzik magukat, ha belépnek egy ilyen terembe. A közvetlen környezetünkben is vannak ilyen nők, szóval nem ismeretlen számunkra a probléma, emiatt is próbálunk segíteni, mert ha foglalkozunk ezzel a kérdéssel, elmúlhat bennünk ez a szorongás.

Az első és legfontosabb, hogy szembeállítsuk magunkat a valósággal, miszerint a többség, aki ott van, valószínűleg szintén nem fitneszmodell, és ha még vannak is ilyen hölgyek, ne irigykedjünk rájuk, hanem sokkal inkább merítsünk belőlük motivációt, akkor is, ha nem az a testforma a célunk, vagy az nem érhető el a genetikánk, a betegségünk, vagy egyéb más miatt.

Ha ezzel megvagyunk, szintén nézzünk teljesen reálisan az adott helyzetre, miszerint a többiek is amiatt vannak ott, hogy egészségesebbé, formásabbá váljanak. Ha túlsúlyosak is vagyunk, nem kell foglalkoznunk azzal, ha páran ránk néznek, vagy érezzük, hogy bámulnak. Ezen sokat segíthet a megfelelő edzőfelszerelés kiválasztása.

Továbbá, ha van lehetőségünk arra, hogy ne egyedül járjunk le, vagy néha elhívjuk a barátunkat, barátainkat, tegyük meg! Nagyon sok önbizalmat tud adni, és eltereli a figyelmünket, majd szép lassan azt vesszük észre, hogy már egyedül sincs bennünk szorongás.

Ha ezekre mind odafigyelünk, és megtesszük a sok kis apró lépést, az életünk is nagyon átalakulhat, hiszen remek dolgokat lehet csinálni egy edzőteremben, ami lehetséges, hogy nem is esik olyan jól, és inkább használnánk a kinti kardiógépeket, vagy egyéb más eszközöket, súlyokat.