Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,335 $

Hivatalos: szakít a Fidesz az Európai Néppárttal

Fotó: Guillaume Perigois/Unsplash
Belföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Novák Katalin családügyért felelős tárca nélküli miniszter Twitteren tette közzé a Fidesz nemzetközi titkárságának Antonio López-Istrúiz White-nak címzett levelét.

It’s time to say goodbye – kommentálta a hivatalos távozást Novák. A Telex vette észre a miniszter tweetjét, mely tartalmazza a titkárság levelét, ami azt írja, hogy a pártszabályzat 9. cikke alapján a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség nem kívánja többé fenntartani a tagságát az Európai Néppártban.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

Orbán Viktor miniszterelnök március 3-án jelentette be, hogy a Fidesz azonnali hatállyal kilép az Európai Néppárt parlamenti képviselőcsoportjából, ez azonban nem jelentette azt automatikusan, hogy a pártcsaládból is távozik a kormánypárt.

A Fidesz tagságát 2019 márciusában függesztette fel az Európai Néppárt, és ha most nem nyújtották volna be a kilépésükről szóló levelet a pártcsalád elnökségének, a párt sorsáról személyes szavazáson dönthettek volna, amit természetesen a koronavírus-járvány akadályoz, annak ellenére, hogy a kizárási folyamat már megkezdődött.

Nem meglepő egyébként, hogy a Fidesz elhagyta a Néppártot, hiszen a frakcióból való kilépés után Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy az EPP-tagságot csupán technikai kérdésnek tartják és az első fontos lépést azzal tették meg, hogy szakítottak a képviselőcsoporttal.