Hivatalos: vége a több éves hercehurcának, Jadon Sancho a Manchester Unitedé

Fotó: Twitter/Manchester United
not image

Nagy Noel

2021. július 23. - 14:23

Hivatalosan is bejelentette a Manchester United csapata, hogy ötéves szerződést kötöttek Jadon Sanchóval, plusz egyéves opcióval.

Már a tavalyi nyári átigazolási szezonban elindult a hercehurca a Borussia Dortmund és a Manchester United között Jadon Sancho ügyében, azonban akkor még hatalmas szakadék volt a két fél ajánlata között.

A Vörös Ördögök azonban nem tettek le Sancho leigazolásáról, így most nyáron is megindították az offenzívát, amely végül sikeres lett. Ezt már hetek óta lehetett tudni, hogy az üzlet megköttetett, azonban most lett végül hivatalos.

Jadon Sancho végül ötéves szerződést írt alá a Manchester United csapatával, az átigazolási összeg pedig a sajtóértesülések szerint 90 millió euró környékén lehet. Ezt az angol csapatnak remekül sikerült lejjebb tornázni, mivel a Dortmund korábban 120 millió eurót kért.

A 21 éves támadó egyébként négy szezon alatt 50 gólt és 64 gólpasszt jegyzett a Borussia Dortmund csapatánál, remek szezonokat futott a Bundesligában, ami pedig ahhoz is elég volt, hogy meghívót kapjon az angol válogatottba az Európa-bajnokságba.

„Mindig is hálás leszek a Dortmundnak, hogy megadták nekem a lehetőséget az első csapatban, de mindig is tudtam, hogy egy napon visszatérek Angliába. Egy álmom vált valóra azzal, hogy a Manchester Unitedhez tudtam csatlakozni és alig várom, hogy a Premier League-ben játszhassak”

„Ez egy nagyon fiatal és izgalmas keret és tudom, hogy együtt nagyon különleges dolgokra leszünk képes, amely olyan sikereket hozhat, amit a szurkolók megérdemelnek. Nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak a menedzserrel és stábjával, hogy fejlődni tudjak” – mondta Jadon Sancho.

A helyzet pikantériája egyébként, hogy Sancho eredetileg a városi riválistól, a Manchester Citytől került a Borussia Dortmund csapatába, miután a manchesteri kékeknél nem tudott magának lehetőséget kivívni.