Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,29 Ft
Bitcoin
27,124 $

Hivatalos: idén nem lesz E3

TÉMÁK:
#hivatalos
Fotó: MTI/EPA/Adam S. Davis
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Úgy tudni, azért kaszálták el az eseményt, mert a nagyobb kiadók nem hajlandók részt venni rajta.

Az Entertainment Software Association (ESA) bejelentette, hogy az idei E3 elmarad. Úgy tudni, a döntésre azért került sor, mert a nagyobb kiadók nem kívántak részt venni az eseményen.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Az IGN jelentése szerint az ESA tagjainak küldött e-mailben erősítették meg az E3 2023 törlését, amit azzal magyaráztak, hogy az idei rendezvényre nem volt olyan „szükséges tartós érdeklődés”, hogy az esemény oly módon valósíthassák meg, mely megmutatná „az iparág méretét, erejét és hatását”.

Kyle Marsden-Kish, a ReedPop globális játékügyi alelnöke nem sokkal később az IGN-nek nyilatkozva megerősítette a sajtóértesüléseket, s úgy fogalmazott:

„Ez egy nehéz döntés volt, mert mi és a partnereink is komoly erőfeszítést tettünk annak érdekében, hogy az esemény megvalósuljon, de azt kellett tennünk, ami az iparágnak és az E3-nak is jó.”

A továbbiakban hozzátette, megértik, hogy az érdekelt cégeknek nem állt rendelkezésére kész és játszható demó, ahogy azt is megértik, hogy a forráshiány miatt problémát jelentett volna számukra a nyári eseményen való részvétel, amit végül nem tudtak leküzdeni.

Ezzel együtt elnézést kért azoktól, akik elkötelezték magukat az idei E3 mellett. Várható volt azonban, hogy elmarad az idei E3, miután a hét elején kiderült, hogy a Ubisoft visszalépett az eseményen való részvételtől, ezzel szinte egy időben pedig a Sega is bejelentette, hogy szintén nem vesz részt.