Hivatalos: hosszabbított az RB Leipziggel Gulácsi Péter

Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a H csoport második fordulójában játszott RB Leipzig - Paris Saint-Germain mérkõzésen Lipcsében 2020. november 4-én. Az RB Leipzig 2-1-re gyõzött. MTI/EPA/Filip Singer
not image

Takács Petra

2021.május.7 - 15:01

Gulácsi Péter, az RB Leipzig magyar válogatott kapusa 2025-ig írt alá szerződéshosszabbítást jelenlegi klubjával.

A klub hivatalos honlapjának közleménye szerint a játékos korábbi szerződésének lejárta előtt egy évvel, további két szezonra kötelezte el magát.

“A klub és én 2015 óta egy különleges utat járunk be, hiszen a másodosztályból indulva tavaly már a Bajnokok Ligája elődöntőjében játszottunk, jövő héten pedig a Német Kupa fináléjában szerepelünk. Egy rendkívül sikeres időszak volt ez, amelyet szeretnénk folytatni, ráadásul a családommal is otthonra találtunk Lipcsében, a klubnál, a régióban” – idézte a honlap Gulácsit.

A Salzburgtól 2015 nyarán szerződtetett futballista egy évvel később már első számú kapusnak számított, és eddig 222 meccsen állt a háló előtt a német és nemzetközi mércével is meghatározó tényezővé váló Leipzigben. A magyar hálóőr a Bundesligában (162) és a Bajnokok Ligájában (24) is rekorder a klub történetében, ebben az idényben 42 tétmérkőzésen lépett pályára és 20 alkalommal zárt kapott gól nélkül.

A bajnoki hajrá mellett a magyar válogatottal a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra is készülő kapus után – a Bild című napilap korábbi információja alapján – a közelmúltban a Borussia Dortmund érdeklődött intenzíven. Az angol sajtó eközben a Tottenham Hotspur érdeklődéséről is írt.

A szakemberek által is a Bundesliga egyik legjobb, legmegbízhatóbb kapusának tartott Gulácsi – akit a Kicker 2019-ben a bajnokság legjobb játékosának választott – csütörtökön ünnepelte 31. születésnapját.

Forrás: MTI