HIVATALOS: a Barcelona kirúgta az edzőjét

not image

A T-800-as

2020.augusztus.17 - 20:37

Az FC Barcelona hivatalosan is bejelentette, hogy ettől a ponttól kezdődően már nem Quique Setien a csapat edzője. A következő napokban erősíthetik meg az új vezetőedző érkezését.

Az FC Barcelona hivatalosan is bejelentette, hogy ettől a ponttól kezdődően már nem Quique Setien a csapat edzője. A következő napokban erősíthetik meg az új vezetőedző érkezését.

A Barcelona katasztrofális idénye után várható volt, hogy a vezetőség meneszti Quique Setient, aki egyszerűen nem tudta kezelni az öltözőt, és közben a teljesítmény is hiányzott. Sokan már a kinevezését sem értették a 61 esztendős szakembernek.

Quique Setien rövid időt tölthetett el a kispadon, és a sorsát a Bajnokok Ligájából való kiesés, a sokkoló 8-2-es vereség pecsételte meg. Az volt az a bizonyos pont, amikor az elnöknél is betelhetett a pohár, aki alatt szintén nem áll stabil lábakon a szék.

MESSI AZONNAL ELSZERZŐDHET A BARCELONÁTÓL

A katalánok egy egészen rövid nyilatkozatot adtak ki a szakember menesztéséről, akinek köszönetet mondtak és sok szerencsét kívántak. Az új edzőt a következő napokban jelentik be az első csapat széles körű átszervezésének részeként.

A Barcelona ezzel azt is megerősítette, hogy valóban nagy átszervezések lesznek, így nem kizárt, hogy Lionel Messi, és több más sztár is távozni fog. A csapatvezetői posztját szinte biztosan Ronald Koeman veszi át.

A holland sztáredző 1989 és 1995 között volt a csapat játékosa, míg 1998 és 2000 között asszisztensként dolgozott a világhíres klubnál. A háttérben már csak az utolsó simítások lehetnek hátra az érkezése kapcsán. A bejelentés előtt Koemannak szerződést kell bontania a holland szövetséggel, mivel érvényes szerződése van hazája válogatottjának irányítására.

A kirúgott Setien január 13. óta volt a Barcelona edzője. A 7 hónap alatt 25 mérkőzésen dirigálta a csapatot. Ebből 19 bajnoki meccs volt, és 3 Bajnokok Ligája, valamint 3 Copa del Rey esemény.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/egy-abszolut-ketsegbeesett-probalkozas-a-barcelonanal-bukasra-itelt-terv-lehet-belole/