Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

Hivatalos: 2021-re halasztották a tokiói olimpiát

A japán miniszterelnök megerősítette, hogy a szervezők a sportszövetségek kérésére megegyeztek abban, hogy elhalasztják az olimpiát.

Sport

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Abe Sinzó és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke hétfőn egy tárgyaláson vettek részt, ami után azt nyilatkozták, hogy a 2020-as játékok megrendezésének elnapolása elkerülhetetlen a koronavírus-járvány miatt kialakult pandémia miatt – számolt be róla az NHK televízió.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság képviselői azt ígérték, hogy egy hónapon belül fognak dönteni az eredetileg júniusra tervezett világesemény sorsáról. Soron kívül Kövesd élőben Szoboszlai szombat délutáni meccsét az angol bajnokságból

A japán miniszterelnök és a NOB elnöke 100%-ban egyetértettek abban, hogy az olimpiát egy évvel el kell halasztani.

Tokió kormányzója, Koike Jurikó szintén részt vett a megbeszéléseken és azt mondta, a játékok nem törölve lesznek, hanem halasztva és továbbra is „Tokió 2020” marad a sportesemény neve.

Az ország olimpiáért felelős minisztere, Hasimotó Szeikó továbbá azt is megerősítette, hogy legkésőbb 2021 nyaráig mindenképpen meg fogják rendezni a játékokat és hozzátette, hogy ez a döntés megkönnyebbülés lehet a sportolóknak a felkészülés szempontjából, mivel eddig nem tudták biztosan, hogy egyáltalán lesz-e idén olimpia vagy sem.