Dollár
392,41 Ft
Euró
411,02 Ft
Font
476,45 Ft
Bitcoin
17,061 $

Hivatalos: 2021-re halasztották a tokiói olimpiát

TÉMÁK:
#Sport
Sport
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A japán miniszterelnök megerősítette, hogy a szervezők a sportszövetségek kérésére megegyeztek abban, hogy elhalasztják az olimpiát.

Abe Sinzó és Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke hétfőn egy tárgyaláson vettek részt, ami után azt nyilatkozták, hogy a 2020-as játékok megrendezésének elnapolása elkerülhetetlen a koronavírus-járvány miatt kialakult pandémia miatt – számolt be róla az NHK televízió.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság képviselői azt ígérték, hogy egy hónapon belül fognak dönteni az eredetileg júniusra tervezett világesemény sorsáról.

A japán miniszterelnök és a NOB elnöke 100%-ban egyetértettek abban, hogy az olimpiát egy évvel el kell halasztani.

Tokió kormányzója, Koike Jurikó szintén részt vett a megbeszéléseken és azt mondta, a játékok nem törölve lesznek, hanem halasztva és továbbra is “Tokió 2020” marad a sportesemény neve.

Az ország olimpiáért felelős minisztere, Hasimotó Szeikó továbbá azt is megerősítette, hogy legkésőbb 2021 nyaráig mindenképpen meg fogják rendezni a játékokat és hozzátette, hogy ez a döntés megkönnyebbülés lehet a sportolóknak a felkészülés szempontjából, mivel eddig nem tudták biztosan, hogy egyáltalán lesz-e idén olimpia vagy sem.