Hitlerhez hasonlították az oltáselleneseket

Fotó: Unsplash/Andre Hunter
not image

Borbély Fanni

2021. december 9. - 07:58

Egy orosz tisztviselő nem rejtette véka alá véleményét, és egyenesen Hitlerhez hasonlította az oltáselleneseket.

Szergej Novikov, az orosz elnöki adminisztráció közprojektekért felelős igazgatóságának vezetője úgy véli, az oltásellenesek nem csupán a véleményüket nyilvánítják ki, ugyanis konkrét stratégiájuk van az egész lakosság kiirtására. Az orosz tisztviselő egy hétfői szemináriumon kijelentette:

“Ma az oltásellenesek azzal dobálóznak, hogy a védőoltások használatát indokolni kell, de eközben naponta ezer ember hal meg”.

Novikov kiemelte, a tudománynak ellentmondó nézetek egyáltalán nem tartoznak a demokráciához és a szólásszabadsághoz, ugyanis az ilyen retorika “az emberek elpusztítására irányuló stratégia, és ezzel tisztában kell lennünk”.

Novikov azonban még ennél is továbbment és hozzátette, annak idején Adolf Hitler arra biztatta a Szovjetunió megszállt területein állomásozó katonáit, hogy kobozzák el az emberektől vakcináikat és higiéniai termékeiket, helyette adjanak nekik alkoholt és dohányt. A példázat kapcsán Novikov közölte:

“Ez volt az ő gazdasági stratégiája, hogy megtizedelje a Szovjetunió lakosságát”.

A tisztviselő annak kapcsán szólalt fel az oltásellenesek nézetei ellen, hogy Oroszországban napi rekordokat dönt a koronavírus okozta halálozások száma, annak ellenére, hogy Moszkva volt az első a világon, mely regisztrálta koronavírus elleni oltását.

Az oltási hajlandóság ugyanis jelentősen visszaesett, mivel a lakosság nagyobb része még mindig szkeptikusan áll az oltásokhoz, és a nemzeti immunizáció kampány sem győzte meg őket az oltás fontosságáról – írja az RT.