Clouds
21 Budapest
Dollár
353,21 Ft
Euró
388,67 Ft
Font
436,95 Ft
Bitcoin
23,750 $

Ukrán hírszerzés: Oroszország további 500 ezer sorkatonát akar mozgósítani

TÉMÁK:
#mozgósítás
Újoncok kiképzésen vesznek részt a dél-oroszországi Rosztovi terület egyik gyakorlóterén 2022. október 4-én. Az orosz védelmi miniszter szerint több mint 200 ezer embert soroztak be az Ukrajna elleni háború miatt szeptember 21-én elrendelt részleges mozgósítás keretében. MTI/EPA/Arkagyij Budnyickij
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Nagyon komoly állítás érkezett az ukrán hírszerzéstől: értesüléseik szerint ugyanis Moszkva azt tervezi, hogy további félmillió orosz sorkatonát mozgósít.

A Guardian jelentése szerint az ukrán katonai hírszerzés olyan információk birtokába jutott, melyek szerint Moszkva a korábbi részleges mozgósítás után most nem kevesebb, mint 500 ezer sorkatona mozgósítását tervezi.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Amennyiben ezen értesülések valósnak bizonyulnak, úgy arra következtethetünk, hogy Putyin egyhamar nem tervez véget vetni az általa indított háborúnak.

Vadim Szkibickij, Ukrajna katonai hírszerzési főnökének helyettese megosztotta, Ukrajna úgy véli, hogy az orosz sorkatonák az az ország keleti és déli részén tavasszal és nyáron végrehajtandó orosz offenzívák sorában fognak majd részt venni.

Oroszország ezúttal is mindent tagad, nevezetesen, hogy újabb mozgósításra készülne, Putyin pedig a múlt hónapban közölte, “értelmetlen újabb behívásról beszélni”, állítva, hogy a mozgósított katonáknak “csak a felét küldték Ukrajnába”.

Noha Oroszország tagadja az ukrán katonai hírszerzés értesüléseit, érdemes visszaemlékezni, hogy az orosz tisztviselők, köztük Putyin is kategorikusan tagadták, hogy mozgósítást rendelnének el Oroszországban, majd állításaik ellenére szeptemberben kihirdették a “részleges mozgósítást”.