Hihetetlen, de igaz: elloptak egy hidat Sándorfalván

Fotó: Flickr/Wink
not image

Borbély Fanni

2021. július 23. - 20:36

Elloptak egy hidat Csongrád-Csanád megyében: a tolvajok egyenként felfeszítették a fából készült híd padlózatát, egyes darabjait pedig lefűrészelték. A faanyagot a patakba dobták, ott úsztatták le a közeli útig, ahonnan autóval szállították el. A hidat egy gazda építette, hogy az állatai az egyik legelőről átkelhessenek a másikra. Az eset két hete történt, de csak most derült fény a lopásra.

Csak a tartógerendák maradtak meg abból a hídból, melyet egy gazda épített állatainak Sándorfalván. A férfi most a Tényeknek mesélte el, hogy hogyan lophatták el azt a hidat, amit három évvel ezelőtt épített szarvasmarháinak.

A tolvajok a pallókat felfeszegették, majd fűrésszel szétvágták, ezután pedig a gerendák egy részét a vízbe dobták, leúsztatták a patakon, végül autóval elszállították. A hidat a gazda azért építette, hogy az állatai az egyik legelőről átkelhessenek a másikra.

Az állatokat és a legelőt is a férfi gondozza, aki épp a villanypásztort javította, amikor észrevette, hogy szinte az egész hidat ellopták. A férfi a Tényeknek azt mondta, a tolvajok egy hónappal ezelőtt járhattak a helyszínen, de mindezt csak két hete vették észre.

A tolvajok egy hordót is maguk után hagytak, melybe valószínűleg a sok szúnyog miatt raktak tüzet, a híd ellopásával azonban hatalmas kárt okoztak a gazdának. Nem csupán az anyagi vonzatról van szó, hanem a belefektetett munkáról és energiáról is, hiszen több napos munka, mire újra elkészül majd az új híd.