Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,20 Ft
Bitcoin
19,319 $

Az újabb hidegfront sem hoz megváltást, de legalább a 40 fokoktól elköszönhetünk egy időre

Twenty20
not image

Takács Petra

2022. július 27. - 10:28

Szerdán ismét sok napsütés várható, de futó záporok azért előfordulhatnak.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig: a hidegfront felhőzete délkelet, kelet felé vonul, miközben egyre szakadozottabbá válik. A záporok, zivatarok keletebbre haladnak, miközben számosságuk csökken, a keleti, délkeleti megyékben már csak kevés helyen eshet. Estig még az északnyugati megyékben is előfordulhat egy-egy zápor, zivatar.

Soron kívül Már nem szívárog az Északi Áramlat-2

Éjszaka nyugat felől csökken a felhőzet, hajnalban már általában derült vagy gyengén felhős idő lesz a jellemző. Eleinte még az északkeleti, keleti megyékben – kevés helyen – várható zápor, zivatar, az éjféli órákig mindenütt megszűnik a csapadék.

Szerdán sok napsütés várható fátyolfelhőkkel, valamint nappali gomolyfelhő-képződéssel. Egy-egy érettebb gomolyfelhőből kis eséllyel futó záporok is kialakulhatnak. Az északnyugati szél kedden a front mentén élénk, időnként erős lesz, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek, estére veszít erejéből a légmozgás. Szerdán az északi szél időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű, az északi völgyekben alacsonyabb értékeket is mérhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 29 és 34 fok között valószínű.

Az időjárási helyzet Európában: az Északi-tenger felett egy gyenge hidegfront található. Keletebbre, a skandináv területektől szinte egészen a mediterrán térségig egy újabb hidegfront húzódik, amely mentén szeles, csapadékos időjárás a jellemző. Az Alpok vonulataiban több helyen mértek 40 mm feletti csapadékösszegeket.

Eközben a front előterében, Közép-Európában és a Balkánon még forró, száraz idő uralkodik. Horvátország, valamint Szlovénia egyes területein 35, 36 fok fölötti csúcsértékek a jellemzőek.

A Kárpát-medence időjárását is az említett hidegfront határozza meg, aminek hatására többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. A front mentén megerősödő északnyugati széllel pár fokkal enyhébb levegő érkezik.

MTI

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.