Gyalogos híd omlott egy amerikai autópályára, több ember megsérült

not image

Borbély Fanni

2021.június.23 - 22:24

Egy gyalogos híd szerda délben ráomlott az Interstate 295-re Washingtonban, melynek következtében több ember megsérült, a leszakadt híd pedig mindkét irányban elzárta az autópályát – írja a DC tűzoltóság és a mentőszolgálat Twitter-oldalán.

A híd a Kenilworth Avenue és a Polk Street sarkán omlott össze – közölte a hivatal egy tweetben. Négy embert kórházba szállítottak, de nem érkezett jelentés arról, hogy bárki is beszorult volna a törmelékek közé – írja a CNN.

A DC Fire and EMS által közzétett képeken látható, hogy a híd szétroncsolt beton- és fémdarabjai szétterültek az autópálya mind a hat sávján, és több jármű tetejére is ráestek.

Fotó: Twitter/DC Fire and EMS

Egy vegyvédelmi egység is kivonult a helyszínre, amely egy részben a híd alatt álló teherautóból szivárgó dízelüzemanyag szivárgását mérsékelte, de legalább egy másik járművet is eltaláltak a törmelékek, közölte a DC Fire and EMS.

Fotó: Twitter/DC Fire and EMS

A washingtoni városi rendőrség az összeomlás okának kivizsgálásának korai szakaszában van, mondta Alaina Gertz, a hivatal szóvivője.