Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Heves megyei rendőröket marasztalhattak el az aszódi kettős gyilkosság ügyében

Aszód, 2022. május 27. Bûnügyi helyszínelõk egy aszódi társasházban, amelynek egyik lakásában két holttestet találtak 2022. május 26-án este. A Pest Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnügyi osztálya emberölés bûntettének gyanúja miatt indított büntetõeljárást. MTI/Mihádák Zoltán
not image

Takács Petra

2022. június 29. - 17:08

Korábban tényfeltáró vizsgálatot indítottak a hatóságok az előzmények felderítése miatt.

A májusi aszódi tragédia során egy férfi otthonában meggyilkolta 14 és 16 éves lányát, majd Adácsnál egy vonat oldalának ugrott. Az öngyilkossági kísérletet azonban túlélte, jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben vizsgálják az elmeállapotát.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Ezzel párhuzamosan az országos rendőrfőkapitány teljeskörű tényfeltáró vizsgálatot indított, hogy megállapítsák a gyilkosság előzményeit. Mint később kiderült, a lányok édesanyja egy évvel korábban már bejelentést tett a rendőrségen és a gyámügyön, a férfi ekkor öngyilkossággal fenyegetőzött.

A Magyar Nemzet értesülései szerint ugyanakkor a mostani fegyelmi ügynek nem ez az apropója, hanem az eltűnés bejelentését követő mulasztások. Az édesanya ugyanis a vámosgyörki körzeti megbízotti irodában tett bejelentést, onnan pedig a szabályok szerint a Gyöngyös Városi Rendőrkapitányságot kellett értesíteni.

A gyöngyösiek ezt követően felkeresték az Aszódi őrsöt, hogy szálljanak ki a férfi lakására, arról viszont már nem értesítették őket, hogy a férfi korábban öngyilkossággal is fenyegetőzött. Az aszódi járőrök ugyan becsengettek a lakásba, ajtót azonban senki nem nyitott, és nem tapasztaltak olyan körülményeket, melyek miatt fel kellett volna törni az ajtót.

A belső vizsgálat megállapításai szerint a gyöngyösi rendőrök hibáztak, „öt rendőrrel szemben indítottak fegyelmi eljárásokat, amelyekben különböző mértékű – jelentős tárgyi súlyú ­– fenyítéseket szabtak ki.” A vizsgálatban arra is kitértek, hogy a szakmai mulasztások nem voltak hatással a bűncselekmény végkimenetelére, amikor ugyanis az aszódi járőr becsengetett, akkorra már a két lányon nem lehetett volna segíteni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.