Clouds
21 Budapest
Dollár
367,09 Ft
Euró
392,70 Ft
Font
440,70 Ft
Bitcoin
22,972 $

Nagyon jó híreket kaptak a Heves megyében élők

Fotó: Adventi díszkivilágítás az egri Dobó téren 2022. december 18-án. MTI/Komka Péter
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Többek között óvoda és bölcsőde fejlesztésére is fog jutni pénz.

Újabb fejlesztési forrásokhoz juthatnak Heves megyei települések a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban (TOP Plusz) – közölte a megyei közgyűlés elnöke az MTI-vel.

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

Juhász Attila Simon tájékoztatása szerint a települések élhetőbbé tételét célzó pályázati kiírásában újabb döntéseket hozott az irányító hatóság, amelyek alapján a dél-hevesi térség 10 települése összesen 3 milliárd 172 millió forint értékben nyert támogatást.

Szintén e térség másik tíz települése összesen mintegy másfél milliárd forintot költhet óvoda és bölcsőde fejlesztésre – mondta, hozzátéve, hogy így az idén már közel 28 milliárd forint támogatásról döntöttek Heves megye TOP Plusz forrásaiból.

Az elnök kitért arra is, hogy a megyei önkormányzat foglalkoztatási, gazdaságfejlesztési paktumát 830 millió forint kiegészítő támogatással segíti a kormány. A költségnövekményekre fordítható több mint 858 millió forint plusz forráson pedig 5 település osztozik, ebből a legjelentősebb, 400 millió forintos tétel Eger turisztikai projektjéhez érkezik.

(MTI)