Dollár
390,90 Ft
Euró
408,35 Ft
Font
472,37 Ft
Bitcoin
16,224 $

Heves havazás bénította meg a forgalmat Szerbiában (videók)

Beöltöztetett kutyáját sétáltatja nõ hóesésben Belgrádban 2021. december 12-én. Az intenzív havazás délutánra jelentõsen megnehezítette a közlekedést, és számos helyen áramkimaradást okozott. MTI/AP/Darko Vojinovic
not image

Borbély Fanni

2021. december 14. - 11:46

Az ország nagy részén komoly pusztítást okozott a heves havazás, mely fennakadásokat okozott a közlekedésben is.

A belgrádi repülőtéren több járatot is töröltek a heves időjárási viszonyok miatt, és az ország számos részéről áramkimaradásokról és masszív épületkárokról számoltak be. Nyugat-Szerbiában teljesen elment az áram, míg a hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy ne utazzanak, és takarékoskodjanak az árammal.

Soron kívül Itt vannak a részletek az Erste négynapos bankszünnapjairól

Belgrádban olyan heves hóesés volt, hogy több autó és épület is megrongálódott, a repülőtéren pedig az induló és érkező járatokat is kénytelenek voltak törölni, miután a terminálon sem volt áram. A belgrádi repülőtérre vezető autópályát szintén több órára lezárták, miután a havazás miatt több kilométeres forgalmi dugó alakult ki.

A legrosszabbul talán a vonattal közlekedő utasok jártak, akik a heves havazás miatt 7 órán át vesztegeltek a vonaton, mielőtt sikerült pótlóbuszokat küldeni értük, és végül átszállították őket a városba. A hó eltakarításában a katasztrófavédelmi szolgálat is részt vett, miközben újabb riasztást adtak ki a várható havazás és jegesedés miatt.

Míg Szerbiát a havazás bénította meg, addig Bulgáriában heves esőzések és áradások pusztítottak, mely arra kényszerítette a hatóságokat, hogy elrendeljék a szükségállapotot. A folyók gátjai átszakadtak, és utcákat, valamint utakat öntöttek el, és több otthont is elárasztottak, míg több autós csapdába esett a földcsuszamlások miatt.

(Euronews)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.