Dollár
420,12 Ft
Euró
407,07 Ft
Font
453,08 Ft
Bitcoin
18,948 $

Heves esőzések és villámárvizek sújtják Párizst, a tömegközlekedés is akadozik

Fotó: Tűzoltó egy vízzel elárasztott utcán a franciaországi Saint Paul de Fenouillet településen 2020. január 22-én, miután a Gloria vihar erős széllel, heves esőzésekkel és jégesőkkel elérte Franciaország déli térségét. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 17. - 14:31

A Météo France több dél-franciaországi megyében is kiadott narancssárga és vörös figyelmeztetést zivatar, valamint árvíz veszélye miatt.

Nem sokkal azután, hogy Franciaországot erőteljes hőhullám sújtotta, kedd este heves esőzések söpörtek végig Párizs utcáin, ennek következtében több metróállomást is elárasztott a víz, amely a csúcsforgalmat is megakasztotta a francia fővárosban.

Soron kívül Karbantartás miatt több helyen nem lesz gáz Nógrádban, a helyiek nem örülnek

A hatalmas vihar mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül tört ki, egy óra alatt pedig körülbelül 44 milliméter csapadék esett, miközben az ingázók a metróállomások felé igyekezve próbáltak hazajutni munka után.

Helyi idő szerint 17 óra 45 perctől kezdve legalább 90 percen át szakadt az eső, a 9-es metró vonalán lévő Alma Marceau állomást pedig teljesen lezárták az áradás miatt, majd a RATP párizsi tömegközlekedéssel is foglalkozó vállalat közölte, a forgalom azóta újraindult.

Az RFI beszámolójából kiderül, miszerint a Météo France több dél-franciaországi megyében is kiadott narancssárga és vörös figyelmeztetést zivatar, valamint árvíz veszélye miatt, többek között Aude, Aveyron, Gard és Hérault tartományaiban.