Hétvégén ismét jön a hőség, majd viharral zárjuk a vasárnapot

Fotó: Unsplash/Raphaël Biscaldi
not image

Borbély Fanni

2021. július 23. - 18:56

Annak, aki imádja a hőséget, ez egy remek hír a hétvégére.

Pénteken is jelentős lesz a napsütés; helyenként északon, valamint estétől a nyugati, délnyugati határ közelében alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Gyenge, mérsékelt lesz az északias légmozgás. A hajnali hidegek után napközben 26–31 fokos lesz a hőmérséklet.

Szombaton is túlnyomóan napos idő várható, azonban egyes körzetekben megnövekedhet a gomolyfelhőzet, kisebb záporok néhol északkeleten lehetnek. Nyugaton megélénkül, néhol megerősödik a déli szél. Hajnalban 12–17 fok várható, délutánra viszont már 28 és 33 fok közé melegszik a hőmérséklet.

Az Időkép szerint vasárnap a napsütést délutántól a Dunántúlon, este már a középső országrészben is záporok, zivatarok zavarhatják meg. Többfelé élénk, északnyugaton erős lesz a déli-délkeleti szél, de a legmelegebb órákban már a 35 fokot fogja karcolni a hőmérő higanyszála.

Az Országos Meteorológia Szolgálat vasárnapra már hőség és zivatarok miatt is figyelmeztet: egyes szintű figyelmeztető jelzést adtak ki az ország egész területére zivatar miatt. A hőség miatt pedig hét megyére adtak ki hasonló riasztást vasárnapra: Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Zala és Somogy megyére.