Clouds
21 Budapest
Dollár
345,38 Ft
Euró
370,54 Ft
Font
432,02 Ft
Bitcoin
26,936 $

Ezen a hétvégén is autómentes lesz a pesti alsó rakpart egy szakasza

TÉMÁK:
#Budapest
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Újabb két nap erejéig megnyílik a pesti alsó rakpart egy szakasza, a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők számára.

Ezen a hétvégén is megnyílik a Pesti alsó rakpart egy szakasza, a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Margit híd és az Irányi utca közötti rakpartszakaszt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Soron kívül Eddig 425 897-en kapták meg a negyedik covid elleni oltásukat Magyarországon

A tájékoztatás szerint az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra, a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

A rakpart idén március 18-án nyílt meg először az érdeklődők előtt, és a társaság közlése szerint az elkövetkező hétvégeken és ünnepnapokon „folytatódik ez a hagyomány”.

Teljes átadásáig a Lánchíd és a hozzá kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, ezért a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják, amire a kihelyezett tájékoztatók hívják fel a figyelmet.

A BKK kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogosokra.

(MTI)