Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,035 $

Hétvégén sem tétlenkedtek az illegális migránsok

Fotó: Határvadászok járőröznek a magyar-szerb határon, Röszke közelében 2022. szeptember 28-án. Ebben a hónapban megkezdődött a határvadászok szolgálata, fő feladatuk az államhatár őrzése és a jogellenes migráció megakadályozása. MTI/Rosta Tibor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Bőven volt dolga a magyar hatóságoknak a határvadászokkal, sokan próbálkoztak a határnál.

776 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 296, szombaton 262, vasárnap 215 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Az ország belsejében három határsértőt fogtak el, akivel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 1900 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – december 5-től 11-ig – a feltartóztatottak száma 1618 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak négy határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 42 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(MTI)