Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Hétfőtől feloldják a teljes zárlatot Burgenlandban

Pixabay
not image

Takács Petra

2021. április 14. - 17:23

Az április elseje óta érvényben lévő teljes zárlat feloldása mellett döntött Hans Peter Doskozil tartományfőnök.

Burgenlandban hétfőtől újra kinyithatnak az üzletek, valamint a közeli testi kontaktust igénylő szolgáltatók – fodrászatok, kozmetikák, masszázsszalonok -, és a diákok is visszatérhetnek az iskolákba.

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

“A nyitást egyrészt a koronavírusos napi új megbetegedések számának jelentős csökkenése, másrészt a kórházak intenzív osztályainak stabilizálódása teszi lehetővé” – hangsúlyozta a tartományfőnök. “A járványügyi mutatókat szem előtt tartó, felelősségteljes intézkedések – amelyeket a lakosság is maradéktalanul betart és magáénak érez – csak az egyik elemét képezik a sikeres válságkezelésnek. A politikának emellett az is a feladata, hogy kilátást nyújtson az embereknek, hogy érezzék, van remény, van jövő” – tette hozzá.

Doskozil elmondta továbbá, hogy a tartomány döntése a kormánnyal és az egészségügyi minisztériummal való egyeztetés és egyetértés mellett született meg. Hozzátette, jelentősen növelni kívánják a tesztkapacitást a tartományban, hogy megelőzzék a járvány további felfutását.

Az iskolákban a diákokat heti háromszor, a tanárokat heti két alkalommal fogják koronavírusra tesztelni, és növelik a munkahelyi szűrések számát is.

Egyúttal felszólította a kormányt, hogy mielőbb teremtse meg a tervezett “belépőtesztek” jogi hátterét, melynek célja, hogy negatív koronavírus teszt birtokában mind a szolgáltatókat, mind – majd a későbbiekben – a vendéglátó, kulturális és sportlétesítményeket látogatni lehessen.

Burgenland a hét napra és százezer lakosra vetített új megbetegedések számát illetően javuló tendenciát mutat, ez az adat jelenleg 159,3, és ezzel az értékkel a tartomány megelőzte Vorarlberget (167,2), ahol már – ugyan szigorú védelmi intézkedések mellett – több mint egy hónappal ezelőtt kinyithattak az éttermek is.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.