Clouds
21 Budapest
Dollár
365,25 Ft
Euró
391,78 Ft
Font
439,82 Ft
Bitcoin
23,253 $

Hétfőn felhős, szeles idő vár ránk

Fotó: Unsplash/Pavel Lozovikov
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A hőmérséklet is maximum 3 fokig fog emelkedni hétfőn, s bár változatlanul fújni fog a szél, havazás csak az északkeleti területeken valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, napközben csak átmenetileg vékonyodhat, szakadozhat, majd az éjszaka második felében nyugat felől határozottan csökken a felhőzet.

Soron kívül A halottak száma 7000, a sérülteké 35000 fölé nőtt a hétfői földrengésben

Hétfőn az északkeleti megyéket kivéve már gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű. Vasárnap délután helyenként – elsősorban az északkeleti konvergencia mentén – lehet hózápor, zápor.

Éjszaka szórványosan – legnagyobb intenzitással északkeleten havazhat. Hétfőn már csak északkeleten eshet a hó gyengülő intenzitás mellett. Az északi, északnyugati, majd hétfőn a nyugati szelet többfelé erős, az Észak-Dunántúlon és a Bodrogközben vasárnap viharos lökések kísérik.

Kiemelten a Bakonyban és Borsodban hordhatja a havat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -2 és +3 fok között alakul.