Dollár
392,31 Ft
Euró
410,65 Ft
Font
475,99 Ft
Bitcoin
17,021 $

Hetek óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt Kim Dzsongun

Fotó: MTI/AP/KCNA/KNS
not image

Borbély Fanni

2022. október 3. - 16:05

Rendkívül szokatlan, hogy Kim Dzsongunt már hetek óta nem lehet látni a nyilvánosság előtt, ám mivel október 10-én ismét egy kulcsfontosságú pártünnepséget tartanak, nyilvánvalóan feltűnik majd az eseményen.

Egészen meglepő, de Kim Dzsongun egy kis időre elbújt a nyilvánosság elől: az NK News elemzése szerint ugyanis Észak-Korea diktátora idestova 23 napja nem jelent meg az állami médiában, ami az elmúlt egy évet tekintve a leghosszabb időszak, amit a nyilvánosságtól távolt tölt.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Távolléte azért is furcsa, mert a hadsereg a múlt hét folyamán újabb rakétakísérletekbe kezdett, nem mellékesen pedig újabb állami propaganda indult a brutális és folyamatos élelmiszerhiány miatt.

A hatóságok a koronavírus-járvány miatt hozott járványügyi intézkedéseket is újra bevezették, így például újra kötelező maszkot viselniük a helyieknek: Kim közlése szerint a vírus és az influenza is visszatér októberben és novemberben, így ez lehet az egyik magyarázat Kim távolmaradására.

Október 10-én azonban kénytelen lesz megjelenni a nyilvánosság előtt is, mivel az észak-koreai kormánypárt október 10-én ünnepli megalapításának 77. évfordulóját, tehát egy ilyen fontos eseményen biztosan személyesen fog részt venni.

Kim az elmúlt 4 évben rendszeresen megjelent az ünnepségeken: 2018-ban és 2019-ben színházakat látogatott, 2020-ban egy katonai parádén jelent meg, 2021-ben egy fegyverkiállításon mutatta be újabb nukleáris rakétáit a lakosságnak.

Az NK Pro által készített elemzés szerint az elmúlt hetekben jelentősen megnövekedett az aktivitás abban a bizonyos kiállítócsarnokban, mely a tavalyi fegyverkiállításnak is otthont adott, ez pedig arra utal, hogy Kim az előző évekhez hasonlóan a pártünnepség mellett egy másik hasonló eseményen is felbukkanhat.

Noha a műholdfelvételek alapján valószínűsíthető, hogy idén már nem tartanak újabb katonai parádét, egy másik esemény már készülőben lehet: mivel október 10-ét jelölték meg egy új üvegházi farm átadására, ez lehet az a másik esemény, melyen felbukkanhat Kim. Habár a műholdfelvételek alapján jelentős elmaradásban van a projekt, az állami média az elmúlt hetekben folyamatosan az eredeti határidő betartásának fontosságáról jelentett.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.