Hetedszer is aranylabdás lehet Lionel Messi?

Lionel Messi, a spanyol Barcelona argentin csatára, miután átvette az Aranylabdát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA zürichi Aranylabda-gáláján 2016. január 11-én. (MTI/EPA/Valeriano Di Domenico)
not image

Takács Petra

2021. november 6. - 10:56

Ha igazak a sajtóértesülések, akkor Robert Lewandowski és N’Golo Kanté tényleg csak azt a költői kérdést tudja csak feltenni, hogy mit kell még tennie, hogy aranylabdás legyen.

Lionel Messi kapja az idei Aranylabdát, így a Paris Saint-Germain argentin sztárja hetedszer érdemli ki a legjobb európai labdarúgót megillető elismerést a portugál RTP Deportivo szerint.

A portál péntek este közölte a hírt, azt is állítva, hogy a hatszoros elsőségével eleve rekorder futballistát már tájékoztatta újabb sikeréről a díjat átadó francia szaklap, a France Football. Mi több az RTP Deportivo tudomása szerint az ilyenkor szokásos fotók és nagyinterjú is elkészült a 34 éves Messivel, aki a nyáron szerződött át az FC Barcelonától a PSG-hez.

A támadójátékos idén megnyerte a Copa Américát az argentin válogatottal, és még tavasszal a spanyol Király Kupát a katalán csapattal. A Barca játékosaként – utolsó ottani idényében – a spanyol bajnokság gólkirálya lett harminc találattal.

Az Aranylabda idei győztesét november 29-én hirdetik ki Párizsban.

Forrás: MTI