Dollár
423,15 Ft
Euró
407,67 Ft
Font
456,05 Ft
Bitcoin
19,992 $

Herszonban a mai naptól rubelben kell fizetniük a lakosoknak

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. május 1. - 21:27

Vasárnaptól rubellel kell fizetni az orosz ellenőrzés alatt álló városban.

A brit védelmi minisztérium legfrissebb jelentése szerint a jelenleg orosz ellenőrzés alatt álló Herszonban a mai naptól bevezetik a rubelt. A dél-ukrajnai városban Oroszország oroszbarát vezetést állított fel, a brit védelmi minisztérium pedig kijelentette, Oroszország ily módon próbálja legitimálni az orosz ellenőrzést a városban.

Soron kívül 11 millió kilométerre lévő aszteroidát talált telibe a NASA szondája

Az oroszok által felállított bábvezetés közölte, hogy “lehetetlen”, hogy ismét ukrán ellenőrzés alatt álljon a terület, és kijelentették, mintegy négy hónapon át fog tartani az átállás az ukrán hrivnyáról az orosz rubelre.

A védelmi minisztérium hozzátette, a rubel használata a mai naptól kötelező Herszonban, a bábvezetés legújabb kijelentései pedig egyértelműen arra utalnak, hogy Oroszország hosszú távú és nagyon komoly nyomást akar gyakorolni Herszonra mind politikai, mind pedig gazdasági tekintetben.

Mivel az oroszok elfoglalták Herszont és közvetlen környékét, a brit védelmi minisztérium szerint a város és annak közlekedése feletti orosz ellenőrzés jelentősen megnöveli Oroszország lehetőségeit arra nézve, hogy folytassa előrenyomulását Ukrajna északi és nyugati területei felé, ezzel együtt pedig megszilárdítsa a Krím feletti orosz ellenőrzést is – írja a Sky News.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.