Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,073 $

Mióta itt jártál:

Herszon régió: egy gyermek meghalt, három felnőtt megsérült egy lezuhanó ukrán rakéta miatt

Fotó: Rakétadarabokat gyűjtenek emberek egy orosz támadás után a dél-ukrajnai Odesszában 2022. június 27-én. MTI/EPA
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A kiadott közleményben az áll, a támadás a szociális és egyéb polgári infrastruktúra létesítményei ellen irányult.

A Herszon régió belügyminisztériumi főosztálya a Telegram csatornáján közölte kedden, miszerint egy gyermek meghalt, három felnőtt pedig megsérült a Nova Kakhovka városa fölött semlegesített ukrán rakéta lezuhanó repeszei miatt.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Az általuk kiadott jelentésben az áll, a kijevi rezsim négy Tochka-U taktikai rakétát lőtt ki, amelyek célpontja az Ukrajna déli részén elhelyezkedő város volt, az orosz rakétavédelem pedig egytől egyig lelőtte őket, ám a földre hulló darabok veszteséggel és sebesülésekkel jártak.

Kiemelték, hogy az ukrán támadás a szociális és egyéb polgári infrastruktúra létesítményei ellen irányult, egyéb információt azonban nem osztottak meg erre vonatkozóan – derül ki a TASS beszámolójából.

Néhány nappal ezelőtt több orosz forrás is arról számolt be, hogy az ukránok autóbombás támadást hajtottak végre Dmitrij Szavljucsenko, a herszoni katonai-polgári közigazgatás család-, ifjúsági és sportosztályának vezetője ellen, aki a helyszínen életét vesztette.

A RIA Novosztyi szerint az autó akkor robbant fel, amikor Szavljucsenko beszállt, emellett egyesek kifejezetten „örültek” a tisztviselő halálának, amelynek a közösségi médiában is hangot adtak, a robbanás helyszínéről pedig nem ellenőrzött képek jelentek meg az interneten.