Dollár
420,05 Ft
Euró
419,39 Ft
Font
481,86 Ft
Bitcoin
20,247 $

Herszon helyettes vezetője: az amerikaiak állnak a város elleni bombázás mögött

Fotó: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott kép a harcok során megrongálódott épületekről az ukrán hadsereg által visszafoglalt Izjumban 2022. szeptember 13-án. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 17. - 03:48

Elmondása szerint az USA-t csak egyetlen cél vezérli, mégpedig „terror és gyilkosság mindenáron”.

Herszon helyettes vezetője, Kirill Sztremuszov csütörtökön arról írt a Telegram csatornáján, miszerint teljesen biztosak benne, hogy az amerikaiak állnak a HIMARS rakétavetőkkel történő, Herszon elleni bombázás mögött.

„Ismét kijelentjük, hogy az Egyesült Államok nem törődik az ukránokkal, az oroszokkal és a fehéroroszokkal, hiszen egyetlen cél vezérli őket: terror és gyilkosság mindenáron” – mondta.

Állítása szerint az amerikaiak irányították a kijevi rezsim támadását, ugyanis még nagyobb káoszt és zűrzavart akarnak szítani, amit nemcsak a herszoni régióban, hanem az összes felszabadított területen tapasztalnak.

Mindemellett nevetségesnek tartja Kijev azon kijelentéseit, miszerint az oroszok „saját magukat lövöldözték” a területen, amellyel a régió egy másik helyettes vezetője, Jekatyerina Gubareva is egyetért – írta a TASS.

A tisztviselő szintén a Telegramon fejtette ki, hogy az ukrán erők a Herszon elleni támadás során HIMARS rakétavetőket használtak, amelyeket a legsűrűbben lakott városrészen vetettek be, a csapás következtében pedig legalább két gyerek és két felnőtt vesztette életét.

„Szeptember 14-én az ukrán nácik szó szerint megalapították az angyalok sugárútját a városban, hasonlóan a donyeckihez, hiszen a csapás következtében gyerekek haltak meg” – mondta.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.