Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Többen is hepatitiszesek lettek egy bizonyos fagyasztott bio eper miatt

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ezeket a termékeket tavaly a mexikói Baja California tartományában található farmokról importálták, és különféle márkanév alatt adták el a kiskereskedőknek.

Az amerikai szövetségi gyógyszerhatóság (FDA) jelentése szerint öt ember lett hepatitiszes Washingtonban, akik közül ketten kórházba kerültek, miután mindannyian egy bizonyos helyről származó fagyasztott bio epret fogyasztottak.

Soron kívül Nem kell aggódni, a következő napokban sem lesz hiány tojásból

Ezeket a termékeket tavaly a mexikói Baja California tartományában található farmokról importálták, és különféle márkanév alatt adták el a kiskereskedőknek, a történtek miatt pedig nemrégiben indult vizsgálat – számolt be az ABC News.

Az Origo szerint erre válaszul a két forgalmazó vállalat, a California Splendor és a Scenic Fruit termékvisszahívást jelentett be, egy közleményben pedig azt írták, hogy az általuk bevizsgáltatott árucikkekben nem mutatták ki a hepatitis A vírust.

Ennek ellenére, puszta „óvatosságból” arra kérték a fogyasztókat, hogy ne fogyasszanak a fent említett, mexikói farmról származó fagyasztott bio eperből, illetve mihamarabb vigyék vissza azokat a boltokba, ahol természetesen pénzvisszatérítést is kapnak.

Az FDA közölte, hogy azok a személyek, akik az elmúlt két hétben fogyasztottak ebből a termékből, és nem rendelkeznek hepatitis A elleni védőoltással, azonnal forduljanak orvoshoz, de azok is, akik úgy érzik, hogy hepatitis A vírusfertőzésre utaló tüneteik vannak (pl. láz, gyengeség, hasi fájdalom, sárgaság, sötét színű vizelet).