Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

Nagyon közel lehet a magyar helyreállítási terv potenciális aláírása

Fotó: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. november 30-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Navracsics Tibor bizakodó, és elmondta, mi lehet az az időpont, amikor az Európai Tanács aláírja a helyreállítási tervet.

Már mindenki tudhatja, hogy az Európai Bizottság nagyon magas minősítést adott a magyar helyreállítási tervnek. Egy másik ország sem volt, mely jobb minősítést kapott volna, ami az egyik lehető legjobb hír.

Mint arról Navracsics beszámolt a szerdai Kormányinfón, 2023-ban megkaphatjuk az EU-s pénzek 100%-át. Erre jó esélyeket lát a miniszter, mert a vállalások folyamatosan teljesítésre kerültek, és közben jelenleg is kapcsolatban vannak az Európai Parlamenttel.

A magyar kormány továbbra is bizakodó, és abban bízik, hogy még idén, gyakorlatilag két héten belül aláírásra kerülhet a helyreállítási terv, majd onnantól kezdve minden sokkal simábban mehet, és lezárulhat egy hosszú fejezet.

A Tanácsnak hamarosan döntenie kell, a tájékoztatás szerint ez december 12-én történhet meg. Ez lehet az a nap, amikor a Tanács igent mond a helyreállítási tervre, melynek elfogadásáról tett javaslatot a Bizottság.