Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,824 $

Mióta itt jártál:

Helyenként még havazás is várható

TÉMÁK:
#Időjárás
Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Marad a változékony idő, éjszaka az északkeleti területeken fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.

Várható időjárás kedd éjfélig: Többnyire erősen felhős vagy borult idő várható. Északon elszórtan fordulhat elő eső, északkeleten hajnalig helyenként havas eső, a hegyekben havazás, délen viszont többfelé valószínű eső, zápor.

A déli, délnyugati szél megélénkül, északkeleten és Sopron térségében kedden olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4 fok között valószínű, fagypont alatti értékeket főként északkeleten mérhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 5 és 10 fok között alakul, de a déli tájakon pár fokkal magasabb értékek valószínűek.

Időjárási helyzet Európában: Kelet-Európa felett nagykiterjedésű, többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Ennek területén többnyire erősen felhős az ég, és többfelé esik a hó, délebbre az eső, de a csapadék mennyisége nem jelentős.

A ciklonrendszer peremén sekélyebb légörvények vonulnak, amelyek miatt Közép- és Nyugat-Európában is sok a felhő, és vegyes halmazállapotú csapadék hull. Kevésbé felhős, szárazabb területek Észak-Olaszország és a Balkán-félsziget északi részén, valamint Dél-Franciaországban vannak, ahol egy köztes anticiklon épült ki.

Kedd estig a Kárpát-medence fölé váltakozó hőmérsékletű és nedvességtartalmú légtömegek érkeznek, folytatódik a változékony idő.

MTI