Az HBO Max új előfizetői rekordot ért el, egyre népszerűbb a streaming platform

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. január 26. - 15:21

Az HBO Max növekvő népszerűsége előfizetői rekordokat döntött, a tavalyi adatok pedig felülmúlták a cég belső célkitűzéseit is.

Az HBO és az HBO Max előfizetőinek száma 2021 végén 73,8 millió volt, ami 13,1 millióval több az előző évhez képest, ez pedig jócskán meghaladja a vállalat belső célkitűzéseit. Ez Észak-Amerikában például 46,8 millió tagot jelentett.

2021 utolsó negyedévében az AT&T WarnerMedia részlegének előfizetési bevétele elérte a 3,8 milliárd dollárt, ami 5,4%-os növekedést jelent, mindez pedig az HBO Max növekvő népszerűségének köszönhető. A

streaming szolgáltatók azt is bejelentették, hogy az egy felhasználóra jutó átlagos árbevétel (ARPU) az HBO és az HBO Max felhasználók esetében Észak-Amerikában 11,15 dollár volt – derül ki a Gamespot cikkéből.

A 2022-es évet az HBO Max a 20. évfordulós Harry Potter különkiadással, az Eufória 2. évadával, és az Öngyilkos osztag spin-offjával, a Peacemakerrel indította januárban. Az egyik legjobban várt újdonság, a Trónok harca előzménysorozata, a Sárkányok háza pedig még az idén az HBO Max műsorkínálatára kerül, a rajongók legnagyobb örömére.